Cara buat auto reply mesej guna Whatsapp business

auto reply mesej.

Ilmu yang saya nak kongsikan pagi ni, bagaimana cara nak buat auto-reply mesej.

Contoh ada orang kita,
Automatik reply, saya setkan macam ni.
‘Jap, 2-5minit lagi kita reply…
Sambil sambil tu ushar web saya.. www.nazrinnor.com ‘

Bestkan, secara automatik saya memperkenalkan blog. Jika mereka klik, maka bertambahla traffic saya.

Kaedah ni pun sangat sangat berbaloi untuk promote video terbaru kita.

So nak belajar tak, cara dia macam ni
Pertama, download Whatsapp business. (Download kat playstore)
Kedua, masukkan nombor hp anda.
Ketiga, klik simbol tiga titik menegak di sebelah kanan.
Keempat, klik business tool. Pilih away message. Bawah dia tulis, reply automatik.
Kelima, tandakan send away message. Manakala diruangan away message, tulis la apa apa mesej anda. Kemudian pilih masa. Saya pilih always send.

Selesai, save la… Tak save sia-sia la. Hahah

Cuba test la jadi tak?

0103317006

(Visited 1,220 times, 1 visits today)

One comment

  1. *** This is auto reply***Yassadra Homestay , Muslim Homestay- Hello. Feel free to leave us a message, we will respond to you as soon as possible. *Do not call* 📵📵.🗓
    Location 9 Jalan Angkasa nuri 42 , taman angkasa nuri 75350 durian tunggal,melaka🏡⛲️
    *Untuk Yassadra Homestay , sila isi untuk memudahkan admin memyemak date available & berikan details:
    Nama:
    Tarikh:
    Event:
    Jumlah guest termasuk kanak kanak (menginap + guest invite / singgah):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *