Khasiat Susu C2Joy

C2joy adalah minuman berfungsi tinggi gabungan produk tenusu terdiri daripada kolostrum, kalsium dan susu skim.
APA KHASIAT C2JOY YANG RAMAI ORANG TAK TAHU? 👍💪

Kolostrum adalah hidangan pertama yang paling lengkap bagi seorang bayi dan ia boleh mempengaruhi kesihatan bayi seumur hidup. Kolostrum sangat penting bagi manusia dalam pembentukkan dan meningkatkan keberkesanan sistem antibodi dan faktor pertumbuhan yang optimum, khususnya bayi. Ia merupakan cairan pra susu yang dihasilkan oleh mamalia selepas melahirkan anak sehingga 48 jam.
Mengikut kajian saintifik, berbanding dengan kolostrum daripada binatang lain, kolostrum lembu bovin merupakan kolostrum yang paling mirip dengan komposisi susu ibu manusia malah mempunyai faktor immunisasi yang 4 kali ganda lebih tinggi berbanding kolostrum manusia.
Kalsium TruCal D7 yang terkandung dalam C2joy adalah fomula khas yang dipatenkan oleh Glanbia Nutritionals. Komposisi TruCal D7 adalah 99.9% hampir mirip dengan komposisi tulang manusia. Ianya adalah ekstrak kalsium yang terbaik didunia dari New Zealand yang kaya dengan vitamin A, B, C, D, E, K serta Mikro-mineral (Ca, Mg, K, P) dan Mikro-mineral (Cu, Zn, Fe) yang merupakan keperluan kelangsungan hidup manusia.
Formula unik digunakan untuk membantu dalam pembinaan tulang yang kuat dan sihat secara optimum. Sumber mineral susu asli yang mudah diserap untuk pembentukan tulang dan terbukti berkesan dalam peningkatan kekuatan dan kepadatan tulang berbanding sumber kalsium lain. Membantu dalam pembentukan semula tulang yang patah lebih laju dan berkesan dalam masa 6 minggu berbanding kalsium yang lain.
ISI KANDUNGAN C2JOY SETIAP SACHET
Kolostrum 2g
Kalsium 1g
Susu skim 12g
Berat bersih 15g

Nak beli mesej 0103317006

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *