Susu C2Joy

KELEBIHAN SUSU C2JOY
Kelebihan Bovine Colostrum dengan yang lain
Kelebihan susu c2joy berbanding susu lain dipasaran. Pada usia berapa kena minum susu? Sebenarnya kebanyakkan orang tidak minum susu sejak zaman kanak-kanak atau remaja lagi. Tahukah anda susu adalah keperluan harian setiap orang seperti yang terdapat pada piramid makanan. Ini menunjukkan betapa pentingnya susu dan tiada makanan yang boleh mengantikannya sesuai dengan istilah makanan lengkap. Jadi jangan abaikan pengambilan susu atau pandang remeh kerana khasiat semulajadi yang tuhan anugerahkan pada susu.
Kolostrum

Apa bagusnya kolostrum ni? Kolostrum merupakan hasil pertama dari kelenjar susu sehingga 48 jam selepas melahirkan, maka kolostrum sangat-sangat bernilai dan ia tidak banyak dihasilkan berbanding susu biasa dan khasiatnya jauh lebih baik. Antara fungsi utama kolostrum khasnya bayi menjadi perlindung atau antibodi dari serangan penyakit seumur hidupnya. Akan tetapi sepanjang kehidupan kadang-kadang disebabkan cara hidup, gaya pemakanan, pencemaran udara dan lain-lain lagi antibodi pun tercalar dan rosak.
Mana nak dapat kolostrum terbaik? Bovine kolostrum merupakan kolostrum terbaik kerana ia diternak dipersekitaran organik di New Zealand. Jumlahnya yang banyak berbanding manusia menjadikannya pengeluar terbesar kolostrum dunia. Ianya diproses dengan cepat untuk menjamin quality terbaik dengan mengadakan tempat proses yang hampir dengan ladang ternakan.

Penyakit apa yang boleh dibantu dengan pengambilan kolostrum? Mengikut Dr Daniel G.Clerk “ Kolostrum memperbaiki sistem imunisasi badan, membasmi virus dan bakteria, mempercepatkan proses penyembuhan sel-sel badan manusia, membakar lemak badan yang berlebihan, meningkatkan kekuatan tulang dan otot, memperlambatkan proses penuaan dan awet muda.”

Dr. Benard Jensen “ Kolostrum mempunyai peranan sifat terapi yang penting dalam AIDS, Kanser, penyakit berkaitan Jantung, Kencing Manis, penyakit Auto Imunisasi, Alergi, Kudis, Gout, Selsema dan lain-lain. Kolostrum terdapat bahan anti-oksida dan ianya bersifat anti-keradangan yang juga merupakan satu sumber mustahak untuk vitamin, mineral, enzim dan asid amino.”

Dr Zoltan P.Rona “ Kolostrum terbukti dan merupakan salah satu pemakanan yang terbaik dalam melawan penyakit Auto-Imunisasi, Kanser dan pelbagai penyakit yang tidan dapat diubati. Ianya adalah asli, tidak boleh direka cipta dan bebes daripada segala kesan sampingan. Merupakan alternatif kepada beratus jenis ubat kimia dan bagi saya ianya harus diamalkan.”

Perbandingan keperluan harian mineral tulang manusia yang normal dangan komposisi TruCal D7 dalam 1 sachet
Kalsium TruCal D7
Apa beza dengan kalsium diluar sana? Anda perlu pandai memilih jenis kalsium, dikuatiri ianya dihasilkan dari tulang atau cenkerang, berbeza dengan kalsium TruCal D7 yang dihasilkan dari sumber mineral susu asli yang mudah diserap terbukti berkesan dalam peningkatan kekuatan dan kepadatan tulang berbanding kalsium lain. Membantu dalam pembentukan tulang yang patah lebih laju dan berkesan dalam masa 6 minggu. Keperluan harian mineral tulang manusia yang normal dengan komposisi TruCal D7 adalah hampir sama dalam 1 sachet sahaja.
Jadi mana pilihan anda? Nampak tak kelebihan susu c2joy ini berbanding susu lain yang ada dipasaran

*JANGAN LUPA MINUM SUSU C2JOY PAGI NI😊*

Nak beli susu c2joy boleh mesej sy
0103317006
Rm150

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *